Μαρία-Εμμανουηλία Μιχαλάκη

Χειρουργός Οδοντίατρος

Η Μαρία-Εμμανουηλία (Μαρηλία) Μιχαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Το 2019 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών(Ε.Κ.Π.Α.) κατέχοντας την πρώτη θέση στη σειρά αποφοίτησης της και έκτοτε ασκεί το οδοντιατρικό επάγγελμα ιδιωτικά.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Οδοντιατρικό και Ορθοδοντικό τμήμα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών καθώς και ως βοηθός στο μεταπτυχιακό τμήμα της Παιδοδοντιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ιδιαίτερο κλινικό και επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην οδοντιατρική των παιδιών και εφήβων. Έχει λάβει μέρος σε προγράμματα αγωγής υγείας σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και επαγγελματικού προσανατολισμού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επιπροσθέτως ως εθελόντρια έχει συμμετάσχει σε σχετικές δράσεις ανά την Ελλάδα και στο πρόγραμμα Healthy Athletes των Πανελληνίων αγώνων Special Olympics.

Εκτός των ιδιωτικών ιατρείων όπου σήμερα δραστηριοποιείται, συμμετέχει σε πανελλήνια κ διεθνή συνέδρια με ομιλίες και παρουσιάσεις κλινικών περιστατικών.

Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.