Γέφυρες – Στεφάνες

Home / Γέφυρες – Στεφάνες
Γέφυρες – Στεφάνες

Γέφυρες – Στεφάνες

Οι γέφυρες και οι στεφάνες αποτελούν κομμάτι του συγκεκριμένου τομέα της οδοντιατρικής και είναι σε θέση να καλύψουν και να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα οδοντιατρικών προβλημάτων.
Πότε υπάρχει η ανάγκη για κατασκευή μιας θήκης(στεφάνης) σε ένα δόντι;

Όταν ένα δόντι έχει χάσει μεγάλο μέρος της οδοντικής του ουσίας πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να αποκατασταθεί με ένα απλό σφράγισμα. Στις περιπτώσεις αυτές κατασκευάζεται μια θήκη η οποία να καλύπτει εξ ολοκλήρου το συγκεκριμένο δόντι. Έτσι το δόντι αποκαθίσταται με έναν τρόπο που του δίνει μεγαλύτερη αντοχή και το προστατεύει από τις μασητικές δυνάμεις σε βάθος χρόνου.

Πότε υπάρχει η ανάγκη για κατασκευή μιας γέφυρας;

Όταν για διάφορους λόγους έχουν χαθεί τα φυσικά μας δόντια δημιουργούνται στις θέσεις αυτές αντιαισθητικά κενά που εκτός του ότι μας ενοχλούν ως προς το θέμα της αισθητικής, μπορούν να προκαλέσουν και προβλήματα στην μάσηση αλλά και γενικότερης φύσης προβλήματα από το στοματογναθικό σύστημα (Γνάθοι, μύες, κροταφογναθική άρθρωση).

Στις περιπτώσεις αυτές όταν υπάρχουν φυσικά δόντια απ’ την μια και την άλλη πλευρά των συγκεκριμένων κενών (εκεί όπου λείπουν δόντια), μπορούν τα δόντια αυτά να χρησιμοποιηθούν σαν στηρίγματα και να μπουν ανάμεσα τους ένα ή και παραπάνω ενδιάμεσα δόντια.

Τα δόντια στηρίγματα με άλλα λόγια τροχίζονται ώστε να μπορέσουν να υποδεχτούν την γέφυρα προς αποκατάσταση του δοντιού που λείπει.

Από τι υλικό φτιάχνονται οι προσθετικές εργασίες;

  • Μεταλλοκεραμικές
  • Ολοκεραμικές
  • Ζιρκονίου
γέφυρες, στεφάνες, προσθετολόγος, προσθετική επί δοντιών, αποκατάσταση απώλεια δοντιου

Ακίνητη προσθετική αποκατάσταση στην Σύγχρονη Οδοντιατρική - Λιάπης