Όψεις ρητίνης

Home / Όψεις ρητίνης
Όψεις ρητίνης

Όψεις Ρητίνης

Πρόκειται για όψεις (φλούδες) από ρητίνη με τις οποίες μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα, το σχήμα και σε μερικές περιπτώσεις την κλίση των δοντιών, αν είναι αυτά στραβά.

Με τις όψεις ρητίνης μπορούμε να πετύχουμε ένα υγιές λευκό χαμόγελο, να διορθώσουμε τυχόν μικροπροβλήματα που αφορούν το μήκος και το σχήμα κάποιων δοντιών ή ακόμα να προσφέρουμε αφύσικο super bright χαμόγελο, το λεγόμενο holywood χαμόγελο στους ασθενείς που το επιθυμούν. Η διαδικασία απαιτεί ελάχιστο η καθόλου τρόχισμα των προστομιακών επιφανειών των δοντιών.

Υπάρχουν δυο τρόποι για να κατασκευάσουμε προστομιακές όψεις ρητίνης.

  1. Ο ένας τρόπος είναι να έρθει ο ασθενής στο ιατρείο για να τροχιστούν τα δόντια, αν χρειάζεται, και να κατασκευαστούν οι όψεις χτίζοντας την όψη απευθείας πάνω στο δόντι. Το προτέρημα της τεχνικής αυτής είναι ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται σε ένα ραντεβού. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι χρονοβόρα και συχνά ξεπερνά τις 2 ώρες.
  2. Σύμφωνα με τον δεύτερο τρόπο, προετοιμάζουμε το δόντι με ελάχιστο ή καθόλου τρόχισμα, λαμβάνουμε αποτυπώματα, κατασκευάζουμε τις όψεις σε εκμαγείο εκτός στόματος, ενώ η τοποθέτηση γίνεται σε δεύτερο ραντεβού από τον οδοντίατρο. Το προτέρημα αυτής της διαδικασίας είναι ότι ο χρόνος του ραντεβού μειώνεται αρκετά, ενώ το μειονέκτημα είναι ότι απαιτούνται δύο ραντεβού.